ARIZA BAKIM TEKNİK SERVİS

Gaziantep yeni yerleşim alanlarında yapılan büyük binalar ile toprak olarak küçük yerleşim ve nüfus olarak devasa bir yapıya sahiptir. Her ne kadar son yıllarda çok susuzluk çekilmesede tedbiri elden bırakmamak faydalıdır. Özellikle bu büyük şehirlerde anlık acil servis bulmak çok zordur.

Denge tankı sorunları, mebran patlakları, basınç şalteri arızalarına hızlı ve ekonomik çözümler sunuyoruz. Değiştirilen tüm parçalar ve revize edilmiş tüm cihazlar bir yıl garantili olarak sizlere teslim edilir. Bunun yanında Denge tankı ve hidrofor sistemlerinizin montajınıda gerçekleştiriyoruz.

Derinsu olarak bizler Gaziantep’de bulunan Su pompası ve hidrofor müşterilerine hafta sonlarıda hidrofor pompa servisi hizmeti vermekteyiz. Daha yüksek kalitede performans sunan pompa ve hidrofor sistemleri için hidrofor bakımı büyük bir önem taşıdığı için firmamız bu konuda kayıtlı müşterilerine periyodik bakımlar için hatırlatmada da bulunur. Telefonlarımızdan bizlere ulaşmanız yeterlidir.

Gaziantep’de bulunan ilçe, köy ve mahallelerde ikamet edip Hidrofor kullanan müşterilerimize ekonomik ve hızlı eğitimli çalışanlardan oluşan servis imkanı sunuyoruz. Uzun süre kullanılmayan, toz ve kirlenme, elektrik kesintileri, yüksek voltaj, eskime, yıpranma nedeni ile zamanla arızası olmayan hidroforlarınızın bile verimi düşebilir.

Bu sebeple elektrik ve su tüketimi de artarak daha yüksek faturalarla karşılaşmanıza neden olabilir. Anadolu yakası hidrofor ve pompa servisi firmamızın sizlere sunmuş olduğu hidrofor bakım ve onarım hizmetleri sayesinde kir ve toz nedeni ile oluşabilecek performans düşüklükleri de hidrofor servisimiz tarafından onarılabilmektedir.

 

Sorun: Pompa Start Almıyor

Arıza Sebebi1 : Elektrik yok

Çözüm: Elektrik temin ediniz 

Arıza Sebebi2: Su seviyesi düşük
Çözüm: Su seviyesinin pompanın seviyesinde olmasını kontrol ediniz

Arıza Sebebi3: Mekanik arıza var

Çözüm: Yetkili servise haber veriniz

 Arıza Sebebi4: Sigorta atık

Çözüm: Sigortayı değiştiriniz

Sorun:Termik Röle Atıyor

Arıza Sebebi1: Termik ayarı hatalı

Arıza Sebebi2: Faz eksik veya dengesiz

Arıza Sebebi3: Motor aşırı akım çekiyor
Çözüm: Motopompta mekanik bir arıza vardır, pompayı durdurunuz

Arıza Sebebi4: Mekanik arıza var
Çözüm:Yetkili servise haber veriniz

Sorun:Motor akımı sabit değil, sürekli oynama var 

Arıza Sebebi1: Su seviyesi kritik seviyeye düşmüş
Çözüm: Motopompu uygun derinliğe indiriniz ve ayar vanasını kısarak debiyi azaltınız

Sorun: Su debisi azalıyor

Arıza Sebebi1: Ayar vanası kısık

Çözüm:Pompa basıncını manometreden okuyunuz. Basınç değeri normal çalışma değerinden büyükse vanayı istenilen debi ve basınca ayarlayınız. Okunan basınç değeri normal çalışma değerinden küçükse pompanın bakıma ihtiyacı var demektir.

 Arıza Sebebi2: Emme süzgeci ve pompa kısmen tıkanmıştır

Çözüm: Pompa gücüne uygun su basmaktadır. Azalmış ve su debisi yeterli ise çalışmaya devam ediniz.

 Arıza Sebebi3: Pompada aşınma olabilir

Çözüm: Yetersizse yeni pompa alınız.

 Arıza Sebebi4 : Basınç ve motor akımı birlikte düşmüş ve oynak değilse; dinamik su seviyesi düşmüştür.

Çözüm: Yetersiz ise yeni pompa alınız.

Dalgıç pompa nedir ?

Dalgıç Pompalarda,  motor pompa gövdesine bitişik olarak monte edilir. Bu bağlantı yerleri hava ve su geçirmeyecek şekilde sımsıkı kaplanmıştır. Herhangi bir dış hava basıncına dayanmadan çalışmaları dalgıç pompaların avantajıdır.

Mekanik salmastra sistemleriyle akışkanın açık noktadan pompalanması engellenir. Pompa direkt boru, flexible boru veya tesisata bağlı olabilir. Bir çok tipi bulunan dalgıç pompaların tek kademeli olanları; drenaj, kanalizasyon, genel endüstri ve çamur basmakta kullanılır. Ayrıca en küçük dalgıçlardan pompaları popülerdir. Derin sondajlarda ve kuyularda su çıkarmakta alışılmış olan tipler çok kademeli dalgıç pompalardır.

Derin Kuyu Pompası

Normal su pompalarının emiş yapamadığı derin kuyulardan su alıp, basmak için kullanılır. Sıradan bir pompa genel olarak yaklaşık 6 metreden derinlikten emiş yapabilmektedir, ancak derin kuyu pompaları emişte maksimum 50 metre derinliğe kadar ulaşabilmektedir. Basıncı ise, yani suyu basabildiği yükseklik ise pompa özelliklerine ve motorunun gücüne bağlı olarak değişmektedir.

Derin Kuyu Dalgıç Pompası

Normal dalgıç pompalarının emiş yapamadığı çapı küçük derin kuyulardan su alıp, basmak için kullanılır. Derin kuyu dalgıç pompaların çapları genellikle 3 - 4 - 5 - 6 inc çapında üretilmektedir. Bu dalgıç pompalar genellikle artezyen kuyularda kullanılır.

Santrifüj Pompa

Santrifüj pompa basit bir prensibe dayanmaktadır. Sıvı çark merkezine sürüklenir ve santrifüj kuvvetler aracılığıyla çarkların çevresinde dolaşır. Yapısal olarak hesaplı, sağlam basittir ve yüksek hızı sayesinde pompayı direk olarak asenkron bir motora bağlamaya imkan tanır.

Santrifüj pompalar sürekli bir sıvı akısı sağlar ve akış, pompaya herhangi bir zarar verilmeden kısılabilir. Sıvı, pompa girişinden dönmekte olan çarkın merkezine gönderilir ve buradan da çevresi boyunca sürüklenir. Bu yapı yüksek bir verim sağlar ve temiz sıvıların taşınmasına uygundur. Atık su pompaları gibi saf olmayan sıvıları taşımak durumunda olan pompalar ise, maddelerin pompa içinde birikmesini önlemek üzere özel olarak tasarlanmış çarklara sahiptir.

Santrifüj pompalarda, tüm turbo makinelerde olduğu gibi, sabit eksen etrafında bir açısal hızla dönen ve çark adı verilen bir ana eleman vardır. En basit şekliyle merkezkaç çark, birbirine paralel iki diskin arasına merkezcil (radyal) kanatlar konarak elde edilir. Ayrıca, disklerden biri eksen etrafında kalınlaştırılarak bir mile bağlanır.

Atık su pompası ile drenaj pompası arasındaki fark nedir?

Drenaj pompası başlıca yüzey ve sızıntı sularının farklı konumlara transferine ve yeraltı suyunun transferine yöneliktir. Öte yandan atık su pompaları, atık suyun tahliyesi için kullanılır. Atık suyun toplama şaftlarından ve transfer istasyonu uygulamalarından basılmasını da kapsar.

İki pompanın yapı türü, serbest geçiş yani atık suda yer alan katı maddelerin maksimum izin verilen parçacık boyutu açısından farklıdır. Atık su pompaları genellikle drenaj pompalarından daha büyük serbest geçişe sahiptir.